lauantai 15. huhtikuuta 2017

Oma piilopirtti järven rannalla

Huh, elämä on ihmeellistä! Meillä on kohta mökki, pieni piilopirtti järven rannalla. Tämä kaikki tapahtui kovin äkkiä. Maanantaina näimme ilmoituksen pienestä mökistä, pikkuruisella tontilla, mukavan järven rannalla. Päätimme lähteä katsomaan mökkiä ja niinhän siinä kävi, että ihastuimme paikkaan. Päätimme tehdä tarjouksen mökistä ja onneksemme tarjouksemme hyväksyttiin.

Mökki sijaitsee melko lähellä kotiamme, vain n. 20 kilometrin päässä. Mökki on rakennettu 50-luvulla, joten se on aivan rannassa. Nykyään mökille ei saisi rakennuslupaa noin rantaan, mutta silloin aikanaan se on ollut ihan ok. Kauppoja ei ole vielä virallisesti tehty, mutta tarjouksemme on hyväksytty. Meille selvisi myös sen jälkeen, että myyjät ovat tuttuja, joten uskon kauppojen menevät hienosti.

Mökissä on pieni sauna ja tupa, jossa on takka. Ylä-kerrassa on avoin tila, joka on keskeneräinen, mutta siitä voi melko helposti tehdä esim. makuutilan. Tontin toisella reunalla on käymälä.

Sinällään mökki on ihan ok-kunnossa. Pieniä kunnostustoimenpiteitä se kyllä vaatii, mutta ei mitään mahdotonta.

Ajattelimme ensitöiksemme maalata mökin ulkopuolelta sekä kunnostaa katon, sillä se ilmeisesti jostain kohtaa vähän vuotaa.

Myös sisätiloissa teemme pientä pintaremonttia, mutta sielläkään ei ole mitään kriittistä tekemistä.




Miksi päätimme ostaa tämän mökin? Ensinnäkin se tulee olemaan meille pieni pakopaikka, johon voi arjen keskeltä piiloutua saunomaan ja nauttimaan rauhasta. On mahtavaa, ettei mökissä ole mitään mukavuuksia. Tontti on riittävän pieni, jotta siitä ei tule isommin vaivaa. Kotona meillä on iso tontti, joten mökillä ei tarvitse olla isoa työsarkaa. Järvi on kalaisa ja siellä on vahva rapukanta. Sieltä saa mm. kuhaa ja toutainta. Tämä kalastuspuoli oli yksi iso syy hankkia tämä mökki. Olemme kaivanneet mahdollisuutta kalastaa ja nyt sekin on mahdollista.

Olemme muutamaan kertaan käyneet jo mökin tontilla pyörimässä. Jokaisella käyntikerralla näkee vähän enemmän ja saa ideoita. Odotamme innolla, että saamme avaimet mökkiin ja pääsemme kunnolla puuhailemaan siellä.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen pikkumökki, voisin asua tuollaisessa :> Löysin äskettäin blogisi ja täällä on niin paljon mukavaa luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, kun vierailit blogissani! Tuo mökki saa rakastumaan enemmän joka kerta, kun käymme siellä. Kirjoittelen siitä jossain vaiheessa lisää :)

      Poista