Valitsin ruokamme pohjaksi maitokastikkeen, johon lisäsin paistettuja kanttarelleja ja sipulia. Kastike syötiin keitetyn perunan kanssa. Tämä ruoka oli todella edullinen, sillä perunat ja sipulit olivat omasta maasta, ja sienetkin itse kerättyjä. Nyt ruuan hinnaksi tuli muutama kymmensenttinen annokselta, mutta vaikka olisi ollut ostoperunoita ja -sipulia, annoksen hinta olisi tuskin ollut paljon euroa kalliimpi. Lisäksi ruoka oli hyvää, teemme varmasti uudelleenkin.
Sienikastike maitokastikepohjaan
Kanttarelleja
2 pientä sipulia
6 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
Suolaa
Paistetaan kanttarellit ja sipulit pienessä nokareessa voita. Sekoitetaan jauhot pariin desiin kylmää maitoa. Kuumennetaan loppu maito. Kuuma maito suurustetaan kylmään maitoon sekoitetuilla jauhoilla. Keitetään n. 5 minuuttia koko ajan hämmentäen. Lisätään paistetut sienet ja sipulit, maustetaan suolalla (ja valkopippurilla). Tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti