maanantai 13. maaliskuuta 2017

Maapallon tuho

Katsottiin eilen illalla miehen kanssa parin tunnin dokumentti National Geographic -kanavalta nimeltään Ennen tulvaa. Minua alkoi itkettää...

On niin surullista, että me ihmiset tuhoamme tämän upean planeettamme, eikä sille voi mitään. Kukaan ei oikeastaan tahdo tai uskalla ryhtyä sellaisiin toimenpiteisiin, että maailma pelastuisi. Kukaan ei halua luopua mistään. Okei, toki on ihmisiä, jotka ovat siihen valmiita, mutta niitä on liian vähän. Toki pidetään ilmastokokouksia ja asetetaan tavoitteita. Mielestäni se on enemmänkin sellaista oman huonon omatunnon hiljentämistä. Tässä me yhdessä tehdään jotain asian hyväksi ja tämän jälkeen voi taas rauhassa jatkaa elämäänsä, aivan kuten ennenkin. Tai miksi me tekisimme asialle mitään, kun sillä ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta. Tähän pitäisi sitoutua myös muiden.

Itsekin syyllistyn tähän, luonnonvarojen liikakäyttöön ja siitä tulee huono olo. Minua ei itketä ihmiskunnan puolesta, itsehän tähän olemme itsemme ajaneet. Minua itkettää maapallon moninaisen luonnon, sen kasvien ja upeiden eläimien puolesta. Yksi laji voi tuhota kaiken. Surullista.

2 kommenttia:

 1. Kommentoin jo äsken sun viimeisimpään postaukseen, mutta kommentoinpa vielä tähänkin :>

  Itsekin huolestuin maapallon tilasta silloin kun sain lapset. Aloin miettimään todella, että millainen paikka maa on, kun heillä on aikanaan mahdollisesti lapsia.. Ensin en jaksanut tehdä asialle mitään. Mietin ja punnitsin vaihtoehtoja kuinka toimia. 1. Aloin vegaaniksi (lapset ja mies syö sekä että, pääosin kasvisruokaa koska kokkaan meidän safkat) 2. Vähensin tietoisesti kuluttamista. Ja tää oli tosi hankalaa! Kun päätti, ettei osta mitään mitä ei oikeasti tarvitse. Ja jatkuvasti tekis silti mieli ostaa jotain :D En ole ikinä ollut mitenkään "shoppailija" mutta silti se, että ei osta mitään (edes kirppikseltä) mitä ei todella tarvitse niin osoittautui tosi hankalaksi :D
  3. Sesonkiruoka. Satokausikalenteri on hyvä ja ruokalasku on paljon pienempi kuin ennen.

  Vielä pitäisi monta asiaa meidän arjessa parantaa ja tehdä ympäristöystävällisemmäksi.

  VastaaPoista
 2. Itsekin hankin alkuvuonna tuon satokausikalenterin, se on aika kätevä. Täytynee kirjoitella siitä tännekin joskus. Ruuassa ja sen käytössä on meilläkin todella paljon viilattavaa vielä, mutta askel kerrallaan.

  VastaaPoista