sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Sienirisottoa syysiltaan

Oli taas syntymäpäivätkin. Hetken piti synttäriaamulla miettiä, että montako vuotta sitä täytettiinkään. Se on jännä miten tässä iässä nuo numerot menettävät merkityksensä. Syntymäpäivän kunniaksi päätimme pitkästä aikaa kokata naudan filepihvit. Naudanliha on meidän taloudessamme hyvin harvinainen herkku, mutta joskus, kun tekee mieli pihviä, silloin käytetään pannussa pihvit.

Mietimme mitä tehdään pihvien lisukkeeksi ja ensin meinasimme tehdä perunalisäkkeen Blue Congo -perunasta, joita ostimme Rekosta. Koska meillä oli viime viikon hääjuhlastamme jäljellä avattu laatikko valkoviiniä, päätinkin tehdä risoton. Olen tehnyt risottoa kerran aikaisemmin, joten nyt oli tarkoitus saada aikaan hieman edellistä parempi versio. Risottoon otin sekä tatteja, että kanttarelleja ja täytyy myöntää, että tuli kyllä hyvää.Sienirisotto

0,5 dl oliiviöljyä
0,5 punasipuli
4 murskattua valkosipulin kynttä

200 g risottoriisiä
reippaasti sieniä silputtuna (arviolta 4 dl)
1 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
100 g raastettua parmesanjuustoa
2 rkl voita
0,5 sitruunan mehu

suolaa ja mustapippuria

Valmista kasvisliemi kattilassa, anna sen olla miedolla lämmöllä hellalla. Kuumenna öljy toisessa kattilassa, lisää sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Lisää risottoriisi sipulien joukkoon ja sekoita niitä kattilassa, kunnes muuttuvat läpikuultavaksi. Lisää seuraavaksi sienet ja sekoita ne nopeasti, tämän jälkeen kaada joukkoon valkoviini. Lisää lämpöä kattilaan ja sekoita seosta jatkuvasti. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää joukkoon kasvislientä desi kerrallaan. Anna liemen imeytyä ja lisää taas seuraava desi. Tätä jatketaan, kunnes riisi on sopivaa eli ei liian pehmeää.

Risotto on valmiinakin hieman löysää. Lisää valmiiseen risottoon voi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri sekä parmesanjuusto. Anna risoton vielä vetäytyä kannen alla muutaman minuutin.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti