maanantai 29. tammikuuta 2018

Testinä viljaton ruokavalio

Osa omavaraisuutta on jaksaminen ja hyvä kunto. Olen huomannut viime aikoina, että voin melko huonosti, sillä väsyttää ja on vetämätön olo. Lisäksi minulla on kaikenlaista muutakin aina astmaoireista huonoon oloon. Tämä vetämätön olo on sitten vaikuttanut siihen miten hyvin jaksaa tehdä töiden jälkeen kotona asioita. Veriarvoni ovat kuitenkin kaikki melko hyvät, minulla on matala verenpaine ja sydänkin pamppailee ihan hyvin.

Olen lukenut, että joillain ihmisillä viljaton tai vain gluteeniton ruokavalio on tuonut helpotusta moniin niistä oireista, joita minulla on. Ajattelin, ettei se haitaksikaan ole, jos testaan muutaman viikon ajan. Jos olo sinä aikana paranee, voi elämäntapaa jatkaa, ja jos taas asialla ei ole vaikutusta, niin tulipa kokeiltua. Ajattelimme molemmat miehen kanssa kokeilla tätä, sillä olemme tähän asti syöneet todella paljon leipää. Alkuun vältämme vehnää, ruista, ohraa ja kauraa. Maissijauhoa ajattelimme mahdollisesti käyttää esim. leivässä. Myöhemmin, muutaman viikon päästä voisimme ottaa kauran takaisin ruokavalioon.

Viime viikolla leivottu jättilimppu

Koitamme olla ilman näitä viljatuotteita kuukauden verran, jonka jälkeen arvioimme olotilan. Otimme molemmat seuraavaksi neljäksi viikoksi molemmat myös yhden oman muutoksen lisäksi. Koitamme muuttaa muutenkin elämäntapojamme terveellisemmäksi ja siksi Tommi otti tavoitteekseen seuraavaksi kuukaudeksi liikunnan lisäämisen ja minä otin tavoitteeksi syödä päivittäin lounaan. Lounas jää minulta usein työpäivän aikana syömättä ja hyvin epäsäännöllinen ruokarytmi onkin minulle ollut ongelma.

Kerron täällä blogissa miten kokeilu etenee ja jaan myös reseptejä, jos tulee hyviä vastaan. Kertokaa ihmeessä myös kommenteissa kokemuksianne, jos olette koittaneet viljatonta ruokavaliota. Viljattomuus tulee varmaan tuomaan ruokavaliotamme muutenkin terveellisempään suuntaan, kun pitää keksiä vaihtoehtoja leivälle ja pastalle. Myös esim. roskaruoka ja olut jää näin pois, monesti olemme kerran kahdessa viikossa käyneet pikaruokapaikassa syömässä, ja viikonloppuisin on tullut olut tai kaksi juotua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti