perjantai 15. heinäkuuta 2016

Palkinto ja haaste


Sain Korpinkiven tuvan Sadulta Blogger Recognition Award -palkinnon ja haasteen. Nyt koitan sitten vastailla kysymyksiin parhaani mukaan :)

Haaste
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen. 
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.


1. Tämä tulikin tuolla alussa kerrottua.
2. Ensimmäiset blogini aloittelin jo joskus vuoden 2008 tienoilla. Silloin olin menossa naimisiin ja aloitin kirjoittelemaan blogia häävalmisteluista. Sittemmin kirjoittelin erilaisia matkablogeja, jotka yleensä kestivät sitten vain sen matkan ajan. Ensimmäinen pidempiaikainen blogini oli voimissaan kun olin raskaana pikkumiehestäni. Tuon blogin piti olla päiväkirja raskaudesta, jossa pohdiskelen erilaisia raskausajan juttuja. Lopulta blogista muodostui eroblogi ja purin siellä sydäntäni ja käytin sitä jonkinlaisena terapiakanavana. Tätä blogia pidin nimettömänä, eikä edelleenkään kukaan läheiseni ole lukenut sitä tietäen, että se on minun.

Kun elämäni asettui uomilleen, halusin päättää tuskaisen blogini ja aloittaa kirjoittamaan perheeni yhteisestä remonttiprojektista. Kirjoittelin enemmän ja vähemmän säännöllisesti pari vuotta blogiani Projekti Villa Tuuliaa, joka on vieläkin elossa, mutta päivittyy harvakseltaan. Kun sitten tammikuussa näin, että omavaraisuus.org etsii yhteistyökumppaneiksi samojen kiinnostuksen aiheiden ympärillä olevia blogeja, innostuin starttaamaan uuden blogin, joka oikeastaan keskittyy eniten omavaraisuuden tavoittelun ympärille. On kuitenkin luontevaa, että blogini kertoo muutenkin elämästämme. Se siis yhdistää pientä osaomavaraisuuden tavoittelua sekä jonkinlaista luontoa kunnioittavaa elämäntapaa tai pyrkimystä siihen. Pitkälti blogi kertoo kuitenkin ihan tavallisesta perheestä, joka on alkanut tiedostaa mihin ihmiskunta on maailmaa viemässä, ja joka haluaisi kehittää omia taitojaan ja valmiuksia pärjätä huolimatta maailman suunnasta. Toisaalta osa elämäntavastamme on kaukana ekologisesta, matkustelemme ja asumme isossa talossa. 

3. Jokainen kirjoittaa oman näköistänsä blogia. Ole oma itsesi, kaikenlainen teeskentely näkyy teksteistä läpi. Kirjoita siitä mistä tykkäät. Varaudu, ettet voi miellyttää kaikkia. Pyri kirjoittamaan tiivistetysti ja melko lyhyesti. Käytä kuvia (omiasi). Lue muiden blogeja ja linkitä myös muiden blogeihin. Kommentoi muiden blogeja ja samalla teet omaakin blogia tunnetuksi. 

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
Korpinkiven tuvan Satu nimesi minut :)

5. Haastan seuraavat blogit (kaikki todennäköisesti saaneet haasteen jo aiemminkin) :
Koivukumpu
Korkeala
Sininen tupa
Kotiva(a)ra
Farmer to bee
Kotitalouskriisi
Epämoderni perhe
Oleminen
Vintagentti
ja kymmenes jääköön nyt haastamatta :D

4 kommenttia: