perjantai 6. tammikuuta 2017

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Hyvää uutta vuotta 2017! Bloggailu on tänä vuonna jäänyt kyllä kaikista suunnitelmista huolimatta vähiin. Elämä on arvaamatonta ja niin se oli tänä vuonna monella tavoin. Menemättä sen tarkemmin yksityiskohtiin, läheisten sairastumiset, työpaikan vaihto ja siitä johtuen lyhyt kesäloma, hyvän ystävän kuolema, tämä vuosi on ollut raskas ja siksi blogin kirjoittaminen ei tuntunut hyvältä. Nyt on alkanut uusi vuosi ja tarkoitus on jatkaa sekä blogia, että oman osaamisen kehittämistä kohti omavaraisempaa elämää. Tämä vuosi monella tavoin oli paikoilleen jämähtänyt. Teimme remonttiakin vähemmän kuin oli tarkoitus, kylpyhuoneen kuitenkin saimme valmiiksi remontistamme.

Kasvimaassamme kasvatimme tänä vuonna hernettä, salaatteja, porkkanoita, mangoldia sekä perunaa ja sipulia. Meillä oli myös härkäpapua ja punajuurta kasvamassa, mutta satoa emme niistä saaneet. Kasvihuoneesta saimme syksyyn asti tomaattia ja joitain kurkkujakin tuli. Siinä siis tämän vuoden kasvatukset. Sienistä kävimme itse keräämässä vain kerran tai pari kanttarelleja, mutta lopulta sienestyskin jäi vähäiselle määrälle, marjastuksesta puhumattakaan. Jonkin verran lopulta ostimme tutulta marjoja ja sieniä, että saimme pakkaseen. Yhdestä uudesta kokeilusta olen tyytyväinen, saimme kerättyä mukavasti koivun mahlaa pakkaseen.

Tämä vuosi alkoi elämäntapamuutoksella. Terveellinen, puhdas ruoka sekä liikunta ja itsestä huolta pitäminen, ovat meidän perheen tavoitteet tälle vuodelle. Aiomme tänä vuonna kasvattaa aiemmin toimineita kasveja, mahdollisesti lisäämme määrää ja ehkä kokeilemme taas jotain uutta lajiakin. Viime kesänä maalattua vajaa on tarkoitus remontoida kanalaksi ja josko siihen sitten joskus saataisiin asukkaitakin. Mitä muuta tänä vuonna on tarkoitus tehdä, sitä en vielä tiedä, katsotaan.

Kuulemme taas, pian. Nyt keskitymme käpertymään täkkien alle sohvan nurkkaan ja odottamaan, että ilma lauhtuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti