tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kevätkylvöt ja istutukset

Pikkuisen myöhässä teimme viikonloppuna kasvien esikasvatusta. Nelivuotiaan kanssa kaivoimme siemenpussit esiin ja iskimme kädet multaan. Pikkumies oli innoissaan, kun sai laittaa siemieniä purkkeihin ja peittää siemenet. Äidin tehtäväksi jäi merkata purkit ja täyttää ne mullalla sekä kastella.


Purkkeihin istutettiin kaikenlaista. Isoja tomaatteja, pieniä tomaatteja, ananaskirsikoita, melonia, mansikkaa, sitruunakurkkua sekä yrttejä. Samalla heitin purkkeihin kaupassa bongaamani pikkutomaatin taimet. Ulos istutamme suoraan sitten sipulia, perunaa, porkkanaa, avomaankurkkua, hernettä ja retiisiä. Viikonlopun kevätmessuilta ostin myös yhden ruukun persiljaa sekä yhden ruukun minttua.

Ostimme messuilta myös pari pensasmustikan tainta, joille katsottiin paikka jo valmiiksi sekä amppelimansikan. Kukkamukuloita lähti myös pari pakettia mukaan.


Eilen kävimme Tommin veljen luona visiitillä ja sieltä saimme mukaan koripajun pitkiä oksia. Iltapuhteeksi letitin koripajuja letiksi ja nyt odottavat ämpärissä juuria. Sen jälkeen lyömme taimet maahan. Letitetty koripaju on mielestäni tosi hauskan näköinen. Laitan tänne kuvia kunhan saamme juuret pajuihin ja pääsemme istutushommiin.

Tänä vuonna kasvatetaan siis taas kasviksia, kun viime vuosi tuli pidettyä taukoa. Viime vuonna meillä oli kasvihuoneessa vain paprikoita. Innolla odotan, että pääsen iskemään kädet multaan ulkona ja näen pienten vihreiden alkujen puskevan mullasta.

Ihanaa, kun on kevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti