maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kevätpuuhia pihalla

Nyt on koittanut vihdoin kevät ja pääsee pihalle puuhailemaan. Ihan ei ole maa vielä sula, lunta ei ole juuri enää, mutta maa on jäässä. Olemme kuitenkin jo vähän haravoineet ja siivoilleet pihaa. Kiertelimme myös piha-alueen läpi ja suunnittelimme tulevia tekemisiä. Suunnittelimme paikkaa tuleville istutuksille.

Ostin meille myös uuden kasvihuoneen. Kasvihuone on vielä paketissa kuistilla, mutta jonain lähiviikonloppuna se on tarkoitus koota. Kasvihuoneella on kokoa kuutisen neliötä, suurinpiirtein saman kokoinen kuin vanhakin huone. Tarkoitus on käyttää vanhaakin vielä, mutta uudelle haetaan tontilta pikkuisen parempi paikka.

Kanalan rakentaminen on myös kesken. Kun maa pehmenee, on tarkoitus kaivaa sähköille kaivettua ojaa vähän suuremmaksi. Sen jälkeen pääsee sähkömies asentamaan sähköt rakennukseen. Kanala pitää myös vielä eristää ja lyödä seinälevyt paikoilleen. Ulkotarha onkin jo lähes valmis, yksi pieni osa puuttuu sekä oviaukko kanalan puolelle.

Paljon on pihassa hommaa, eikä hetkeen lopu! Ja jotta ei varmasti lopu, alkoi Tommi puuhailemaan myös pihan rajoille aitaa. Meillä on ongelmana piha-alueella peurat sekä välillä lähimetsässä lenkillä käyvät ihmiset, jotka eivät aina tajua tulevansa meidän piha-alueellemme. Olemme ajatelleet tehdä lähipihan alueelle sellaisen siistimmän lauta-aidan ja sitten osa tonttiamme aidataan verkkoaidalla.

Kirjoittelen kevätkylvöistä ja istutuksista vielä erillisen päivityksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti