lauantai 3. maaliskuuta 2018

Itse tehty hernekeitto

Tein keskiviikkona hernekeittoa. Paljon muuta en kyennytkään tekemään, kun olin sairaana. Olenkin sairastellut lähes koko viikon, nyt elämä alkaa pikkuhiljaa voittaa. Hernekeitto on todella helppo tehdä, en ollut aiemmin koskaan tehnyt. Keitosta tuli myös hyvää, mutta täytyy myöntää, että aivoni kaipasivat sitä vihreää väriä, mitä purkkihernekeitossa on. Mutta, jos ei välitä väristä, niin hyvältä maistuu.

Hernekeitto
500 g kuivattuja herneitä
500 g possunlihaa (itse käytin kylkisiivua)
2,5 l vettä
suolaa

Huuhtele herneet. Liota herneitä runsaassa vedessä (pari litraa) ainakin kymmenisen tuntia. Itse laitoin tiistai-illalla likoamaan ja käytin ne keskiviikkoillalla. Kun herneet ovat lionneet, laita ne kiehumaan pilkotun possunlihan kanssa 2,5 litraan vettä. Jotkut ohjeet neuvovat käyttämään sen liotusveden, itse otin uuden veden. Keitä keitosta kannen alla pitkään, itse keitin 2,5 tuntia, mutta en usko, että keitosta ainakaan huonompaa tulee, jos sen antaa porista miedolla lämmöllä pidempäänkin. Mausta suolalla.

Tämä määrä hernekeittoa riitti todella hyvin muutamaksi päiväksi. Itse söin keitosta neljä kertaa, lapsi söi siitä pari kertaa ja mieskin pari kertaa.


Keitto oli mielestämme maukasta ja mietinkin, että voisin ostaa kuivattuja herneitä jonkinlaisen satsin meidän kotivarakaappiinkin. Säilyvät pitkään ja pienillä aineksilla saa aikaan riittoisan ruuan. Jos ei possunlihaa halua joukkoon laittaa, niin jostain ohjeesta bongasin sipulin ja porkkanan, joita voisi joukkoon laittaa.

1 kommentti:

  1. Itse tehty hernari on parasta. Meillä ostetaan jouluksi luullinen kinkku ihan vain hernesoppaa silmällä pitäen :D

    VastaaPoista