sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lauantairetki Kosken kartanolleOlimme eilen Kosken kartanon tilakierroksella. Äitini huomasi tilakierroksen mainoksen kartanon uutiskirjeestä. Viime vuonna olimme kartanon järjestämässä Lehmänloikka-tapahtumassa, jonka keskipisteenä olivat laidunkauden avauspäivänä laitumelle kirmaavat Hereford-lehmät. Tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetä, sillä kartanon emäntä on raskaana ja laskettu aika on juuri silloin. Järjestävät nyt sen sijaan tilakierroksia, joille mahtuu parikymmentä vierasta kerrallaan.
Menimme äidin ja pikkumiehen kanssa kolmestaan kierrokselle. Kosken kartano on luomutila, jossa kasvatetaan siis Hereford-karjaa lihaksi. Tilalta löytyy lehmien lisäksi myös lampaita ja aaseja. Tilavierailu oli mielenkiintoinen, näimme tilan upeat, vanhat navettarakennukset sisältä ja pääsimme kurkistamaan miten mukavassa ympäristössä luomutilalla eläimet asustavat. Eläimillä oli mukavasti tilaa, navetassa oli mukava pehkulattia ja mahdollisuus käydä ulkona. Luomulehmillä pitää olla myös paljon ikkunapintaa navetassa.
Ostimme kierroksen päätteeksi vielä laatikollisen lihaa mukaan. Laitoimme laatikon äidin kanssa puoliksi. Emme syö kauhean usein naudanlihaa, mutta pääsääntöisesti aina kun syömme, se on lähitilojen lihaa. Meillä on mukavasti lähiseudulta saatavissa ainakin naudan, lampaan, kalkkunan ja ankan lihaa. Lampaan lihat ostamme myös lähitilalta ja kalkkunaa sekä ankkaa olen suunnitellut ostavani lähitulevaisuudessa myös.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti