tiistai 19. huhtikuuta 2016

Samettinen sienikeitto

Teinpä pitkästä aikaa pehmeän ja samettisen suppilovahverokeiton. Olen tehnyt tällä ohjeella keiton lähinnä suppilovahverosta, mutta tarkoituksenani on kokeilla jossain vaiheessa keittoa myös tateista ja kantarelleista.

Keitto valmistuu kohtuullisen nopeasti, noin puolessa tunnissa. Keiton kanssa maistuu uunissa käyneet juustoleivät.


Samettinen suppilovahverokeitto




vajaa litra kuivattuja suppilovahveroita 
iso sipuli
voita
runsas litra kanalientä
3 rkl vehnäjauhoja
1 pkt sulatejuustoa (itse käytän Koskenlaskijan voimakasta)
mausteita tarpeen mukaan esim. yrttejä koristeeksi basilikan lehtiä



Liota sienet pehmeiksi runsaassa vedessä, purista ylimääräinen vesi pois. 
Tee kanaliemi (yksinkertaisimmillaan pari kanaliemikuutiota veteen ja kiehauta). 
Pilko sipuli. Laita sienet ja sipulit kattilaan ja paista niistä ylimääräinen neste pois ja lisää sitten ruokalusikallinen voita. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. 

Lisää seuraavaksi kanaliemi ja sekoita tasaiseksi. 
Anna kiehua hiljalleen kannen alla kymmenen minuuttia. 
Lisää sulatejuusto ja hämmennä kunnes sulatejuusto on sulanut. 
Lopuksi hienonna keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Maista ja mausta maun mukaan, sulatejuusto antaa keittoon vahvan maun, joten suolaa ei ole tarpeen lisätä. 
Voit koristella keiton tuoreilla basilikan lehdillä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti