maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ulkovaraston kunnostusta

Lauantaina oli hieno ilma, aamupäivällä käytiin kaupassa ja rautakaupassa. Jälkimmäisestä ostimme ulkoverhoilulautoja ulkovarastoa varten. Ulkovarastoa ei ole varmaankaan koskaan uudelleen maalattu sen rakentamisen jälkeen tai jos onkin, siitä on todella paljon aikaa. Osa varaston ulkoverhouslaudoista on mennyt huonoon kuntoon, etenkin ne, jotka ovat aurinkoisella puolella. Tänä kesänä varasto maalataan uudelleen, mutta sitä ennen vaihdamme huonoksi menneet laudat. Kaikkia lautoja ei tarvitse vaihtaa, joten vaihdamme vain ne, jotka ovat huonoja.


Samalla kunnostuksella päätimme luopua jälkimmäisen varaston osan pariovista ja laudoittaa toisen oven paikan. Todennäköisesti varasto saa pintaansa harmaan maalipinnan. Katon reunalaudat ja ovet tulevat mustiksi. Toinen värivaihtoehto varastolle oli perinteinen punainen, nyt näyttää kuitenkin siltä, että harmaa on viemässä voiton tässä kisassa.

Lauantaina kun oli poutapäivä varaston kunnostus alkoi. Vietimme ulkona useamman tunnin. Minä siivosin molemmat automme sisältä, kiertelin pikkumiehen kanssa tutkimassa vanhat nokkos- ja horsmapaikat sekä autoin Tommia silloin kun piti pitää laudan kulmasta kiinni.

Osa varaston laudoituksesta on nyt jo saatu laitettua, vähän jäi vielä kesken.

Valitettavasti sunnuntaina olikin sitten sateinen päivä, joten varaston kunnostus ei jatkunut. Odotellaan seuraavaa sateetonta päivää, jotta pääsee jatkamaan. Varasto on tarkoitus maalata toukokuussa kun ystäväni tulevat meille viettämään päivää.

Muutamia horsman alkuja löytyi alueelta, jossa niitä viime vuonna kasvoi ihan riesaksi asti. Kohta pääsee poimimaan ja nauttimaan näistä. Pikkumies tajusi heti homman juonen ja osoitti minulle kaikki pienet horsman alut mitä löysi.

Pieniä nokkosenpoikasia löysimme pikkumiehen kanssa. Antaa kasvaa vähän vielä.

2 kommenttia:

  1. Tuohan on symppis pieni ulkovarasto. Meillä on myös kylmä varasto, mutta siihen eristeet laitetaan ja toivotaan, että tulee siitä hieman lämpöisempi. Varastokalusteet hommataan myös, josko pysyisi jonkinlainen järjestys. https://eab.fi/varastokalusteet/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsen vastaamaan vasta nyt, sillä tunnukseni tänne blogiin olivat häviksissä muutaman vuoden. Tämän varaston osaltakin on meillä jo aika tuonut muutoksia. Meillä on nykyään tuossa varastossa kanala :) Laitan esittelyä jossain vaiheessa tänne blogiin :)

      Poista