maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kangaspuut muutamalla suklaamunalla

Olen facebookissa monissa erilaisissa ryhmissä. Osasta ryhmiä etsin tietoa ja osa ryhmistä tarjoaa mahtavia löytöjä edullisesti. Kuten olen aiemmin kertonutkin, ostan suurimman osan kotimme tavaroista käytettynä ja siksi onkin hyvä kuulua useampaan erilaiseen ryhmään. Yksi viimeisimmistä löydöistäni oli hyvää tuuria.

Eräässä ryhmässä luvattiin antaa vanhat kangaspuut muutamaa kinder-munaa vastaan. Pariskunnalla, jonka vintiltä kangaspuut lahjoitettiin, ei ollut niihin tunnesidettä eikä kiinnostusta lähteä myymään esinettä missään. Heillä oli iso vintin tyhjennysoperaatio meneillään ja tarve päästä tavarasta nopeasti eroon.

Joku oli ehtinyt ennen minua varaamaan kangaspuut ja itse, sen enempää ajattelematta, asetuin jonoon. Jonkinlaisena haaveenani on ollut oppia vanhoja kädentaitoja. Kangaspuut eivät kuitenkaan ole olleet lähiajan hankintalistalla, joten muutama kinder-muna kuulosti minulle sopivalta hinnalta sellaisesta tavarasta, johon en ole varannut budjettia. Tällä kertaa oli tuuria ja ensimmäinen varaaja joutui vapauttamaan kangaspuut. Onneksi Tommi oli halukas lähtemään hakemaan kangaspuita ja ymmärsi niiden arvon. Puut olivat myös purettavissa osiin, joten ne eivät heti vie paljoa tilaa.

Tässä kangaspuut ovat vielä purkamatta ja paikoillaan vintillä. Puut
olivat yllättävän kompaktin kokoiset, ne tulevat aikanaan autotalliin.

Kangaspuut olivat tunnin ajomatkan päässä. Miehet purkivat puut ja me pikkumiehen kanssa seurusteltiin talon emännän sekä heidän pienen poikansa kanssa. Vintissä oli vielä muitakin aarteita, saimme mukaamme myös hienon "astian", jossa oli muutama reikä tulpalla sekä pieni, n. 10 cm halkaisijalta kansi. Epäilimme astiaa jonkin sortin käymisastiaksi. Jos tunnistat kuvasta ja tiedät paremmin, kerro ihmeessä. Näiden aarteiden lisäksi sain myös peltisen rasian, jossa oli maalausvärejä sekä hienon lasipurkin. Upea löytöretki ja hienoja esineitä! Kaikille löytyy kotoamme paikka.

Astia on luonnossa isompi kuin mitä se näyttää kuvassa. Korkeudeksi
veikkaan 60-70 cm. 

6 kommenttia: