sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Sunnuntai-illan herkuttelua - ihana uunijäätelö

Juuri aloitettu laihdutusprojekti sai tänään olla tauolla kun päätin tehdä meille pääsiäisvapaiden kunniaksi jälkiruokaa. Bongasin iltalehden sivulta uunijäätelön reseptin ja oli ihan pakko kokeilla.

Oli helppo tehdä ja tosiherkkua, mutta myös älyttömän tuhtia, joten seuraavalla kerralla teen pienemmät annokset (nyt meni osa roskiin).Uunijäätelön voi tehdä uuninkestävään mukiin tai jälkiruokakulhoon. Kulhon pohjalle laitetaan murennettuja keksejä (itse laitoin kaurakeksejä), yhteen annokseen n. 2 keksiä. Sitten seuraavaksi jäätelöä siten, että mukin yläreunaan jää vielä tilaa valkuaisvaahdolle. Lopuksi valkuais-sokerivaahtoa sen verran, että jäätelö peittyy kokonaan. Yhteen annokseen 1 valkuainen ja 1/4 dl sokeria (vatkataan valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoitetaan sokeri varovasti joukkoon). Kulhot 200 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kannattaa tarkkailla että marenki saa väriä, mutta ei pala. Sitten vain herkuttelemaan.

Huomenna vielä nautitaan vapaasta, toivottavasti on hieman lämpimämpi keli. Laitettiin tänään kokeeksi reikä pihakoivun kylkeen, pari desiä on tullut mahlaa muutamassa tunnissa eli ei mitään kauhean paljon. Ehkä vielä ei ole mahla-aika kunnolla alkanut. Todennäköisesti odotellaan viikon tai parin verran ja kokeillaan uudelleen. Kerron tulevissa postauksissa tarkemmin aiheesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti