maanantai 15. helmikuuta 2016

Ensimmäinen hiustenpesukokeilu - MeineBase

Aiemmassa blogipostauksessani kyselin kokemuksia kemikaalittomaan hiustenpesuun. Sain suosituksen kokeilla MeineBasea, joka on mineraalisuola. MeineBasea saa apteekeista ja ilmeisesti myös luontaistuotekaupoista. Tuote on emäksinen mineraalisuola, joka on 100 %:nen luonnontuote eikä sisällä säilöntäaineita eikä hajusteita. Päätin testata tuotetta ja ostin pienen purkin apteekista. 75 g purkki maksoi vajaa kymmenen euroa, suurempiakin purkkeja oli saatavilla, ainakin 750 g, mutta kokeiluun riittää tuo pieni purkki.

MeineBase mineraalisuola.
Löysin tuotteesta tietoa netistä ja käyttökohteita oli useita. MeineBasea voi käyttää kylpyihin, shamppoona ja saippuana, deodoranttina ja ihon hoitoon atooppiselle iholle tai psoriaatikoille. Käyttökohteita oli reippaasti, mutta itse ajattelin kokeilla nyt hiuksiin ja jos toimii ja olen tyytyväinen, voisin testata myös deodorantin korvikkeena. Lue lisää käyttökohteista

Nyt tämä ensiaskel on päästä turhista kemikaaleista eroon, mutta pidempiaikainen haave olisi pystyä tekemään shamppoota ja muitakin puhdistusaineita itse, jopa sellaisista aineksista joita löytyy joko luonnosta tai pystyy kasvattamaan. Mutta yksi askel kerrallaan... Ehkä seuraavaksi testaan kananmunaa.

Olen nyt käyttänyt MeineBasea kaksi kertaa. Pesin ensimmäisen kerran hiukseni lauantaina. Kastelin hiukset ja otin märkiin käsiin n. vajaan teelusikallisen MeineBasea. Hieroin suolan ensin sormiin ja sitten hiuspohjaan. Lopuksi hieroin loputkin hiuksista ja annoin vaikuttaa hetken. Tämän jälkeen huuhtelin hiukset. Mielestäni hiukset näyttivät hyviltä ja puhtailta kuivuttuaan. Sunnuntaina hiukset olivat edelleen puhtaan oloiset ja maanantaina menin vielä töihin samalla päällä. Tänään illalla hiukset olivat jo rasvoittuneen oloiset ja pesin sitten uudelleen. Minulla on normaalisti melko rasvoittuvat hiukset, joten mielenkiintoista nähdä säilyykö tämä ominaisuus vai tuleeko muutoksia. Jatkan kokeilua todennäköisesti kuukauden verran ja jos tämä toimii hyvin, niin Tommi saattaa kokeilla myös.

Hiuksista tuli puhtaan näköiset pesun jälkeen. En nähnyt eroa tavalliseen shamppoopesuun.
Hiustenpesuvinkkejä saa edelleen antaa, varsinkin jos olette onnistuneet tekemään itse shamppoota luonnosta kerätyistä tai kasvatetuista aineksista.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että ensikokemus vaikutti ihan hyvältä. :) Mulla Meine Base on pidentänyt hiustenpesuväliä noin päivällä shampooseen verrattuna. Ennen pesin 2-3 päivän välein, nyt 3-4 päivän välein. Hiukseni ylettyvät hartioille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla vielä tarve näyttää olevan joka toinen päivä. Katsotaan miten muuttuu kun hetken aikaa käyttää...

      Poista